In 2023 buitenlands betaalde btw uiterlijk 30.09.2024 terugvragen

Wanneer een btw-plichtige onderneming in een andere EU-lidstaat btw betaald heeft voor beroepsmatige uitgaven door daar bv. te tanken, dan kan de (buitenlandse) btw op die kosten onder bepaalde voorwaarden gerecupereerd worden.

In 2023 buitenlands betaalde btw uiterlijk 30.09.2024 terugvragen

De terugvordering dient via een speciale procedure te verlopen vermits buitenlandse btw sowieso niet kan afgetrokken worden in de Belgische btw-aangifte. De terugvordering moet nl. gebeuren via een afzonderlijke toepassing op het Intervat, nl. de VAT-refund module.

De teruggave moet uiterlijk 30.09.2024 ingediend worden voor de buitenlandse btw die u in 2023 betaald heeft want anders vervalt het recht op btw-teruggaaf. Kwestie om dus zeker uw beroepsmatige factu(u)r(en) met buitenlandse btw tijdig aan uw dossierbeheerder te bezorgen.

Het minimumbedrag moet tevens € 50 bedragen (en geldt per EU-lidstaat). Werd er in de loop van het jaar reeds een teruggaafverzoek ingediend, dan moet de aanvraag wel betrekking hebben op minstens 3 maanden en moet het terug te vorderen bedrag minstens € 400 bedragen.